Ruokailuryhmät

1 tuote

Aseta laskevaan järjestykseen
Näkymä Ruudukko Luettelo
  1. Ruokailuryhmä Dixon 4-hengen Toimitusaika 1 viikko

    Rating:
    100%
    Alkaen 369,00 €

    Maksa omassa tahdissasi 3-36kk

1 tuote

Aseta laskevaan järjestykseen
Näkymä Ruudukko Luettelo

Ruokailuryhmä on tärkeä osa kodin sisustusta ja tunnelmaa. Ruokailuryhmän valinnassa kannattaa ottaa huomioon tilan koko, ruokailijoiden määrä ja oma tyyli. Ruokailuryhmiä on saatavilla eri kokoisina, muotoisina ja materiaaleina. Tässä artikkelissa kerromme, mitä asioita kannattaa miettiä ennen ruokailuryhmän ostamista.


Tilan koko vaikuttaa siihen, millainen ruokailuryhmä sopii parhaiten kotiisi. Jos tilaa on vähän, kannattaa valita pieni ja siro ruokailuryhmä, joka ei vie liikaa lattiatilaa. Pieniin tiloihin sopii hyvin esimerkiksi 2-4 hengen ruokailuryhmä, jossa on pyöreä tai neliönmuotoinen pöytä. Pyöreä pöytä on myös kätevä, jos haluat lisätä tuoleja tarvittaessa.


Jos tilaa on enemmän, voit valita isomman ja näyttävämmän ruokailuryhmän, joka luo kodikkaan tunnelman. Isompiin tiloihin sopii hyvin esimerkiksi 6-10 hengen ruokailuryhmä, jossa on suorakaiteenmuotoinen tai ovaali pöytä. Suorakaiteenmuotoinen pöytä on käytännöllinen, jos haluat sijoittaa sen seinän viereen tai nurkkaan. Ovaali pöytä on puolestaan pehmeän muotonsa ansiosta tilaa säästävä ja ystävällinen.


Ruokailijoiden määrä vaikuttaa siihen, kuinka monta tuolia tarvitset ruokapöydän ympärille. Jos ruokailet yleensä yksin tai kaksin, riittää 2-4 tuolia. Jos ruokailet usein perheen tai ystävien kanssa, kannattaa hankkia 6-10 tuolia. Tuolien määrää voi myös vaihdella tilanteen mukaan. Voit esimerkiksi säilyttää ylimääräisiä tuoleja varastossa tai muissa huoneissa ja ottaa ne esiin tarpeen tullen.


Tuolien lisäksi kannattaa miettiä myös pöydän kokoa ja muotoa. Pöydän tulisi olla riittävän iso, jotta kaikki mahtuvat istumaan mukavasti ja syömään ilman ahtautta. Pöydän tulisi myös olla riittävän pieni, jotta se ei vie liikaa tilaa eikä häiritse kulkua. Pöydän koon ja muodon valintaan vaikuttaa myös se, millaisia astioita ja ruokia tarjoilet. Jos tarjoilet usein suuria patoja tai vateja, tarvitset isomman pöydän kuin jos tarjoilet pieniä annoksia tai tapaksia.


Oma tyyli on tietysti yksi tärkeimmistä tekijöistä ruokailuryhmän valinnassa. Ruokailuryhmän tulisi sopia kodin muuhun sisustukseen ja heijastaa omaa makua ja persoonallisuutta. Ruokailuryhmiä on saatavilla eri tyyleissä, väreissä ja materiaaleissa, joten valinnanvaraa riittää.


Jos pidät klassisesta ja perinteisestä tyylistä, voit valita esimerkiksi puisen ruokailuryhmän, jossa on sorvatut jalat ja hienovaraiset linjat. Puinen ruokailuryhmä luo lämpimän ja kodikkaan tunnelman ja kestää hyvin aikaa. Puun väri voi olla vaalea tai tumma riippuen siitä, millaisen ilmeen haluat luoda.


Jos pidät modernista ja minimalistisesta tyylistä, voit valita esimerkiksi lasisen tai metallisen ruokailuryhmän, jossa on selkeät muodot ja värit. Lasinen tai metallinen ruokailuryhmä luo raikkaan ja ilmavan tunnelman ja sopii hyvin nykyaikaiseen kotiin. Lasin tai metallin väri voi olla kirkas tai himmeä riippuen siitä, millaisen kontrastin haluat luoda.


Jos pidät skandinaavisesta ja luonnonläheisestä tyylistä, voit valita esimerkiksi koivuisen tai tammen värisen ruokailuryhmän, jossa on pyöristetyt kulmat ja kevyt ilme. Koivuinen tai tammen värinen ruokailuryhmä luo valoisan ja viihtyisän tunnelman ja sopii hyvin pohjoismaiseen kotiin. Koivun tai tammen väri voi olla luonnollinen tai maalattu riippuen siitä, millaisen sävyn haluat luoda.


Ruokailuryhmän valintaan vaikuttavat tilan koko, ruokailijoiden määrä ja oma tyyli. Tilan koon mukaan voi valita pienen tai ison ruokailuryhmän sekä pyöreän tai kulmikkaan pöydän. Ruokailijoiden mukaan voi valita 2-10 tuolia sekä kiinteän tai jatkettavan pöydän. Oman tyylin mukaan voi valita puisen, lasisen tai metallisen ruokailuryhmän sekä eri väriset ja tyyliset tuolit ja pöydät.


Toivottavasti tämä artikkeli auttoi sinua löytämään sopivan ruokailuryhmän kotiisi!