Ruokapöydät

1 tuote

Aseta laskevaan järjestykseen
Näkymä Ruudukko Luettelo
  1. Tarjoiluvaunu Alyvia Toimitusaika 10 viikkoa

    Alkaen 121,00 €

    Maksa omassa tahdissasi 3-36kk

1 tuote

Aseta laskevaan järjestykseen
Näkymä Ruudukko Luettelo

Ruokapöytä on kodin sydän, jossa vietetään aikaa perheen ja ystävien kanssa. Ruokapöydän valintaan vaikuttavat monet tekijät, kuten tilan koko, sisustustyyli, käyttötarkoitus ja budjetti. Tässä tekstissä kerromme, mitä kannattaa ottaa huomioon, kun etsit sopivaa ruokapöytää kotiisi.


Ruokapöydän koon määrittää ensisijaisesti se, kuinka monta henkilöä pöydän ääreen mahtuu istumaan. Yleensä yhdelle ruokailijalle varataan noin 60 cm leveyttä ja 40 cm syvyyttä pöydän pinnasta. Jos haluat, että pöydän ääressä on tilaa myös tarjoiluastioille ja koristeille, kannattaa lisätä vielä 10-20 cm molempiin mittoihin. Ruokapöydän korkeus on yleensä noin 75 cm.


Ruokapöydän koon lisäksi on tärkeää huomioida myös tila, johon pöytä sijoitetaan. Pöydän ympärillä tulisi olla vähintään 80-100 cm vapaata tilaa, jotta tuolit mahtuvat liikkumaan ja ruokailijat pääsevät istumaan ja nousemaan helposti. Jos tilaa on rajallisesti, kannattaa harkita jatkettavaa tai pudotettavaa ruokapöytää, jota voi pienentää tai suurentaa tarpeen mukaan.


Ruokapöydän muoto riippuu pitkälti siitä, millainen tila on käytettävissä ja millaisen tunnelman haluat luoda. Yleisimmät ruokapöytien muodot ovat suorakulmainen, pyöreä, soikea ja neliö.


Ruokapöydän materiaali vaikuttaa paitsi pöydän ulkonäköön ja kestävyyteen, myös sen hoitoon ja huoltoon. Ruokapöytiä on saatavilla monista eri materiaaleista, kuten puusta, lasista, metallista ja kivestä.


Toivottavasti tämä teksti auttoi sinua löytämään sopivan ruokapöydän kotiisi. Jos haluat tutustua laajaan valikoimaamme erilaisia ruokapöytiä, tutustu verkkosivuihimme tai tule käymään myymäläämme.