Lastentarvikkeet

Hakuehtoihin sopivia tuotteita ei löydy.

Lastentarvikkeet ovat tuotteita, jotka helpottavat lapsen hoitoa ja vanhemmuutta. Lastentarvikkeita ovat esimerkiksi lastenvaunut ja -rattaat, turvaistuimet, imetys- ja kantamistuotteet, vauvalelut sekä monet muut vauvantarvikkeet. Lastentarvikkeiden valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota tuotteiden laatuun, turvallisuuteen, ekologisuuteen ja käytännöllisyyteen.


Lastenvaunut ja -rattaat ovat välttämättömiä liikkumisen apuvälineitä lapsiperheille. Lastenvaunuissa lapsi voi nukkua mukavasti ulkoilmassa, kun taas lastenrattaat sopivat paremmin istumaan oppineille lapsille. Lastenvaunuja ja -rattaita on erilaisia malleja ja tyylejä, joten jokaiselle löytyy varmasti sopiva vaihtoehto. Lastenvaunuja ja -rattaita kannattaa vertailla esimerkiksi koon, painon, kantavuuden, kääntyvyyden, säädettävyyden ja lisävarusteiden perusteella.


Turvaistuin on lapselle mukava ja turvallinen istuin autoillessa. Turvaistuin suojaa lasta törmäyksiltä ja vähentää loukkaantumisriskiä. Turvaistuimia on eri kokoisia ja mallisia lapsen iän ja painon mukaan. Turvaistuimen valinnassa tulee ottaa huomioon istuimen sopivuus autoon, lapsen kasvuvaraa, istuimen asennustapaa ja turvallisuustestien tuloksia.


Imetys- ja kantamistuotteet ovat tuotteita, jotka tukevat äidin ja lapsen välistä sidettä. Imetystuotteita ovat esimerkiksi imetysliivit, imetystyynyt, imetyssuojat ja rintapumput. Kantamistuotteita ovat esimerkiksi kantoreput, kantoliinat ja kantopussit. Imetys- ja kantamistuotteiden valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota tuotteiden mukavuuteen, ergonomiaan, materiaaliin ja helppokäyttöisyyteen.


Vauvalelut ovat leluja, jotka on suunniteltu erityisesti vauvoille. Vauvalelut stimuloivat vauvan aisteja, kehittävät vauvan motoriikkaa ja kognitiivisia taitoja sekä tuovat iloa vauvan arkeen. Vauvaleluja ovat esimerkiksi purulelut, helistimet, pehmolelut, unirievut ja musiikkilelut. Vauvalelujen valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota lelujen turvallisuuteen, laatuun, värikkyyteen ja äänimaailmaan.


Muita lastentarvikkeita ovat esimerkiksi ruokailu- ja hygieniatarvikkeet, kylpyammeet, syöttötuolit, hoitopöydät ja kodin turvallisuustuotteet. Nämä tuotteet helpottavat lapsen ruokkimista, pesemistä, vaipanvaihtoa ja leikkimistä sekä ehkäisevät tapaturmia kotona. Muita lastentarvikkeita valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota tuotteiden toimivuuteen, kestävyyteen, siisteyteen ja sopivuuteen kotiin.