Piha ja puutarha

4 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
Näkymä Ruudukko Luettelo
 1. Kukkaruukku Darcy hartsi Toimitusaika 10 viikkoa

  Alkaen 24,00 € Regular Price 47,00 €

  Maksa omassa tahdissasi 3-36kk

 2. Kukkaruukku Missy hartsi Toimitusaika 10 viikkoa

  Alkaen 34,00 € Regular Price 67,00 €

  Maksa omassa tahdissasi 3-36kk

 3. Kukkaruukku Aster ruskea muovi Toimitusaika 10 viikkoa

  Alkaen 51,00 €

  Maksa omassa tahdissasi 3-36kk

 4. Keinutuoli Millie metalli,muovi Toimitusaika 10 viikkoa

  Rating:
  80%
  Alkaen 49,00 €

  Maksa omassa tahdissasi 3-36kk

4 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
Näkymä Ruudukko Luettelo

Piha ja puutarha ovat monelle suomalaiselle rakas harrastus ja elämäntapa. Pihan ja puutarhan hoito tuo iloa, hyvinvointia ja kauneutta arkeen. Pihan ja puutarhan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon löytyy runsaasti tuotteita ja vinkkejä eri lähteistä.


Pihan ja puutarhan perustamisessa on hyvä ottaa huomioon muun muassa maaperän laatu, valaistusolosuhteet, kasvien tarpeet ja ilmasto. Pihan ja puutarhan kasvit kannattaa valita niin, että ne sopivat yhteen ja luovat harmonisen kokonaisuuden. Kasvien valinnassa voi hyödyntää esimerkiksi väri- ja muotokieltä, kasviryhmiä ja teemoja.


Pihan ja puutarhan rakentamisessa on tärkeää huolehtia pohjatöistä, kuten salaojituksesta, maanmuokkauksesta ja lannoituksesta. Pihan ja puutarhan rakenteisiin kuuluvat esimerkiksi polut, terassit, aidat, portit, istutuslaatikot, kasvihuoneet ja piharakennukset. Rakenteiden avulla voi luoda pihalle erilaisia toimintoja, kuten oleskelu-, ruokailu-, leikki- ja viljelyalueita.


Pihan ja puutarhan ylläpitoon kuuluu kasvien kastelu, lannoitus, leikkaus, harvennus, tuki- ja suojaustoimenpiteet sekä rikkaruohojen torjunta. Pihan ja puutarhan ylläpidossa on hyvä noudattaa luonnonmukaista periaatetta eli käyttää mahdollisimman vähän kemikaaleja ja hyödyntää luonnon omia prosesseja. Pihan ja puutarhan ylläpidossa voi myös käyttää apuna erilaisia välineitä, kuten kottikärryjä, haravoita, oksasaksia, ruohonleikkureita ja kompostoreita.