Piha ja puutarha

6 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
Näkymä Ruudukko Luettelo
 1. Kukkaruukku Selma harmaa betoni Toimitusaika 10 viikkoa

  Alkaen 58,00 €

  Maksa omassa tahdissasi 3-36kk

 2. Kukkaruukku Freesia valkoinen betoni Toimitusaika 10 viikkoa

  Alkaen 83,00 €

  Maksa omassa tahdissasi 3-36kk

 3. Kukkaruukku Calytrix valkoinen betoni Toimitusaika 10 viikkoa

  Alkaen 76,00 €

  Maksa omassa tahdissasi 3-36kk

 4. Kukkaruukku Betony puu puu Toimitusaika 10 viikkoa

  Alkaen 140,00 €

  Maksa omassa tahdissasi 3-36kk

 5. Kukkaruukku Azami puu puu Toimitusaika 10 viikkoa

  Alkaen 37,00 €

  Maksa omassa tahdissasi 3-36kk

 6. Kukkaruukku Aster ruskea muovi Toimitusaika 10 viikkoa

  Alkaen 51,00 €

  Maksa omassa tahdissasi 3-36kk

6 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
Näkymä Ruudukko Luettelo

Piha ja puutarha ovat monelle suomalaiselle rakas harrastus ja elämäntapa. Pihan ja puutarhan hoito tuo iloa, hyvinvointia ja kauneutta arkeen. Pihan ja puutarhan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon löytyy runsaasti tuotteita ja vinkkejä eri lähteistä.


Pihan ja puutarhan perustamisessa on hyvä ottaa huomioon muun muassa maaperän laatu, valaistusolosuhteet, kasvien tarpeet ja ilmasto. Pihan ja puutarhan kasvit kannattaa valita niin, että ne sopivat yhteen ja luovat harmonisen kokonaisuuden. Kasvien valinnassa voi hyödyntää esimerkiksi väri- ja muotokieltä, kasviryhmiä ja teemoja.


Pihan ja puutarhan rakentamisessa on tärkeää huolehtia pohjatöistä, kuten salaojituksesta, maanmuokkauksesta ja lannoituksesta. Pihan ja puutarhan rakenteisiin kuuluvat esimerkiksi polut, terassit, aidat, portit, istutuslaatikot, kasvihuoneet ja piharakennukset. Rakenteiden avulla voi luoda pihalle erilaisia toimintoja, kuten oleskelu-, ruokailu-, leikki- ja viljelyalueita.


Pihan ja puutarhan ylläpitoon kuuluu kasvien kastelu, lannoitus, leikkaus, harvennus, tuki- ja suojaustoimenpiteet sekä rikkaruohojen torjunta. Pihan ja puutarhan ylläpidossa on hyvä noudattaa luonnonmukaista periaatetta eli käyttää mahdollisimman vähän kemikaaleja ja hyödyntää luonnon omia prosesseja. Pihan ja puutarhan ylläpidossa voi myös käyttää apuna erilaisia välineitä, kuten kottikärryjä, haravoita, oksasaksia, ruohonleikkureita ja kompostoreita.