Piha ja puutarha

5 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
Näkymä Ruudukko Luettelo
 1. Taitettava pöytä Waylon musta metalli Toimitusaika 10 viikkoa

  Tarjoushinta 154,00 € Normaali hinta 309,00 €

  Maksa omassa tahdissasi 3-36kk

 2. Taitettava pöytä Sancho vihreä alumiini runko Toimitusaika 10 viikkoa

  Tarjoushinta 223,00 € Normaali hinta 447,00 €

  Maksa omassa tahdissasi 3-36kk

 3. Taitettava pöytä Osvaldo musta alumiini runko Toimitusaika 10 viikkoa

  Tarjoushinta 79,00 € Normaali hinta 158,00 €

  Maksa omassa tahdissasi 3-36kk

 4. Taitettava pöytä Raiden sininen metalli Toimitusaika 10 viikkoa

  Tarjoushinta 157,00 € Normaali hinta 314,00 €

  Maksa omassa tahdissasi 3-36kk

 5. Taitettava pöytä Amado sininen metalli Toimitusaika 10 viikkoa

  Tarjoushinta 117,00 € Normaali hinta 233,00 €

  Maksa omassa tahdissasi 3-36kk

5 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
Näkymä Ruudukko Luettelo

Piha ja puutarha ovat monelle suomalaiselle rakas harrastus ja elämäntapa. Pihan ja puutarhan hoito tuo iloa, hyvinvointia ja kauneutta arkeen. Pihan ja puutarhan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon löytyy runsaasti tuotteita ja vinkkejä eri lähteistä.


Pihan ja puutarhan perustamisessa on hyvä ottaa huomioon muun muassa maaperän laatu, valaistusolosuhteet, kasvien tarpeet ja ilmasto. Pihan ja puutarhan kasvit kannattaa valita niin, että ne sopivat yhteen ja luovat harmonisen kokonaisuuden. Kasvien valinnassa voi hyödyntää esimerkiksi väri- ja muotokieltä, kasviryhmiä ja teemoja.


Pihan ja puutarhan rakentamisessa on tärkeää huolehtia pohjatöistä, kuten salaojituksesta, maanmuokkauksesta ja lannoituksesta. Pihan ja puutarhan rakenteisiin kuuluvat esimerkiksi polut, terassit, aidat, portit, istutuslaatikot, kasvihuoneet ja piharakennukset. Rakenteiden avulla voi luoda pihalle erilaisia toimintoja, kuten oleskelu-, ruokailu-, leikki- ja viljelyalueita.


Pihan ja puutarhan ylläpitoon kuuluu kasvien kastelu, lannoitus, leikkaus, harvennus, tuki- ja suojaustoimenpiteet sekä rikkaruohojen torjunta. Pihan ja puutarhan ylläpidossa on hyvä noudattaa luonnonmukaista periaatetta eli käyttää mahdollisimman vähän kemikaaleja ja hyödyntää luonnon omia prosesseja. Pihan ja puutarhan ylläpidossa voi myös käyttää apuna erilaisia välineitä, kuten kottikärryjä, haravoita, oksasaksia, ruohonleikkureita ja kompostoreita.