Puutarhavalot

1 tuote

Aseta laskevaan järjestykseen
Näkymä Ruudukko Luettelo
  1. LED-valo ulkokäyttöön Origami Toimitusaika 2 viikkoa

    88,00 €

    Maksa omassa tahdissasi 3-36kk

1 tuote

Aseta laskevaan järjestykseen
Näkymä Ruudukko Luettelo

Puutarhavalot ovat loistava tapa luoda tunnelmaa ja viihtyisyyttä pihalle tai terassille. Puutarhavalot voivat myös valaista kulkureittejä ja korostaa pihan yksityiskohtia. Puutarhavalot ovat saatavilla monissa eri tyyleissä, väreissä ja tehokkuuksissa. Tässä muutamia vinkkejä, miten valita sopivat puutarhavalot omaan pihaasi.


Puutarhavalot voivat toimia joko sähköllä, paristoilla tai aurinkoenergialla. Sähköllä toimivat puutarhavalot ovat usein tehokkaimpia ja luotettavimpia, mutta niiden asentaminen vaatii sähköasentajan apua ja kaapelointia. Paristoilla toimivat puutarhavalot ovat helppoja asentaa ja siirtää, mutta niiden paristot täytyy vaihtaa säännöllisesti. Aurinkoenergialla toimivat puutarhavalot ovat ympäristöystävällisiä ja edullisia käyttää, mutta niiden valoteho riippuu auringonvalosta ja ne eivät välttämättä toimi talvella.


Puutarhavalojen valoteho eli lumen määrä kertoo, kuinka kirkkaasti valo loistaa. Valotehoon vaikuttaa myös valon väri eli kelvin-arvo. Mitä korkeampi kelvin-arvo on, sitä kylmempi ja sinertävämpi valo on. Mitä matalampi kelvin-arvo on, sitä lämpimämpi ja keltaisempi valo on. Puutarhavalojen valoteho kannattaa valita sen mukaan, mihin tarkoitukseen valoja haluaa käyttää. Tunnelmavalaistukseen sopivat matalan valotehon ja lämpimän värin omaavat puutarhavalot, kun taas kulkureittien tai pihan kohteiden valaisemiseen sopivat korkeamman valotehon ja neutraalin värin omaavat puutarhavalot.


Puutarhavaloja on monenlaisia ja eri muotoisia. Yleisimpiä puutarhavaloja ovat maapiikkivalaisimet, uppovalaisimet, pylväsvalaisimet, seinävalaisimet ja roikkuvat valaisimet. Maapiikkivalaisimet ovat helppoja asentaa ja siirtää maahan pistettävän piikin avulla. Uppovalaisimet voidaan upottaa maahan tai veteen ja ne luovat hienoja tehosteita pihan elementeille. Pylväsvalaisimet ovat korkeita ja tukevia valaisimia, jotka sopivat esimerkiksi porttien tai polkujen varrelle. Seinävalaisimet kiinnitetään seinään tai aitaan ja ne voivat olla joko suuntaamattomia tai suunnattavia. Roikkuvat valaisimet ripustetaan katosta tai rakenteesta ja ne luovat romanttista tunnelmaa terassille tai parvekkeelle.


Puutarhavalojen tyyli kannattaa sovittaa pihan yleiseen ilmeeseen ja omaan makuun. Puutarhavaloja on saatavilla eri materiaaleista, kuten metallista, muovista, lasista tai puusta. Puutarhavalojen väri voi olla esimerkiksi musta, valkoinen, harmaa tai ruskea. Puutarhavalojen muoto voi olla esimerkiksi pyöreä, neliö, suorakaide tai pallo. Puutarhavalojen tyyli voi olla esimerkiksi moderni, klassinen, romanttinen tai rustiikkinen.


Toivottavasti nämä vinkit auttavat sinua löytämään sopivat puutarhavalot omaan pihaasi. Jos haluat tutustua laajaan puutarhavalikoimaamme tarkemmin, voit käydä verkkosivuillamme tai myymälöissämme.