Pyyhkeet

1 tuote

Aseta laskevaan järjestykseen
Näkymä Ruudukko Luettelo
  1. Kylpypyyhe Miramar, 80x160cm, 290g Toimitusaika 10 viikkoa

    Alkaen 30,00 € Regular Price 53,00 €

    Maksa omassa tahdissasi 3-36kk

1 tuote

Aseta laskevaan järjestykseen
Näkymä Ruudukko Luettelo

Pyyhkeet ovat tärkeä osa kylpyhuoneen sisustusta ja mukavuutta. Pyyhkeet eivät ainoastaan kuivaa ihoa ja hiuksia, vaan ne myös luovat tunnelmaa ja väriä kylpyhuoneeseen. Pyyhkeiden valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota niiden materiaaliin, kokoonsa, imukykyynsä ja hoito-ohjeisiinsa. Tässä on muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua löytämään sopivat pyyhkeet omaan kylpyhuoneeseesi.


Pyyhkeiden materiaali vaikuttaa niiden tuntuun, imukykyyn ja kestävyyteen. Yleisimpiä pyyhkeiden materiaaleja ovat puuvilla, bambu ja pellava. Puuvilla on klassinen ja suosittu pyyhkeiden materiaali, joka on pehmeää, imukykyistä ja helppohoitoista. Puuvillapyyhkeet ovat usein froteekankaita, jotka ovat nukkaisia ja ilmavia. Froteepyyhkeet kuivuvat nopeasti ja sopivat erityisesti lapsille ja herkkäihoisille.


Bambu on ekologinen ja uusiutuva pyyhkeiden materiaali, joka on erittäin pehmeää, imukykyistä ja antibakteerista. Bambupyyhkeet ovat sileitä ja kiiltäviä, ja ne tuntuvat ihoa vasten silkkisiltä. Bambupyyhkeet sopivat hyvin allergikoille ja astmaatikoille, sillä ne eivät kerää pölyä eivätkä aiheuta ärsytystä. Bambupyyhkeet ovat myös ympäristöystävällisiä, sillä bambu kasvaa nopeasti ilman torjunta-aineita tai keinotekoisia lannoitteita.


Pellava on luonnonmukainen ja kestävä pyyhkeiden materiaali, joka on karheaa, imukykyistä ja hengittävää. Pellavapyyhkeet ovat ohuita ja tiiviitä, ja ne kuivuvat erittäin nopeasti. Pellavapyyhkeet sopivat hyvin kuumiin olosuhteisiin, sillä ne viilentävät ihoa. Pellavapyyhkeet ovat myös antibakteerisia ja antistaattisia, eli ne eivät sähköisty eivätkä houkuttele likaa. Pellavapyyhkeet vaativat kuitenkin enemmän huoltoa kuin muut pyyhkeet, sillä ne kutistuvat helposti ja rypistyvät pesussa.


Pyyhkeiden koot vaihtelevat eri valmistajien välillä, mutta yleensä niitä on saatavilla neljänä eri kokona: käsipyyhe, kasvopyyhe, kylpypyyhe ja kylpylakana. Käsipyyhe on pienin pyyhe, jota käytetään käsien kuivaamiseen. Käsipyyhe on yleensä noin 30 x 50 cm kokoinen. Kasvopyyhe on hieman suurempi kuin käsipyyhe, ja sitä käytetään kasvojen kuivaamiseen tai puhdistamiseen. Kasvopyyhe on yleensä noin 50 x 70 cm kokoinen.


Kylpypyyhe on suurin pyyhe, jota käytetään vartalon kuivaamiseen suihkun tai kylvyn jälkeen. Kylpypyyhe on yleensä noin 70 x 140 cm kokoinen. Kylpylakana on vielä suurempi kuin kylpypyyhe, ja sitä käytetään usein saunassa tai uimarannalla. Kylpylakana on yleensä noin 100 x 150 cm kokoinen.


Pyyhkeiden imukyky tarkoittaa sitä, kuinka hyvin pyyhe imee kosteutta iholta tai hiuksilta. Imukykyyn vaikuttavat pyyhkeen materiaali, nukkausaste ja paino. Yleensä mitä paksumpi ja nukkaisempi pyyhe on, sitä paremmin se imee kosteutta. Pyyhkeen paino ilmoitetaan usein grammoissa neliömetriä kohti (g/m2). Mitä korkeampi paino on, sitä tiheämmin pyyhe on kudottu ja sitä enemmän se painaa.


Imukykyisiin pyyhkeisiin kuuluvat esimerkiksi froteepyyhkeet, jotka ovat nukkaisia ja ilmavia. Froteepyyhkeiden paino vaihtelee yleensä 400-600 g/m2 välillä. Bambupyyhkeet ovat myös erittäin imukykyisiä, sillä bambukuitu imee kosteutta jopa neljänneksen enemmän kuin puuvilla. Bambupyyhkeiden paino vaihtelee yleensä 500-700 g/m2 välillä.


Vähemmän imukykyisiin pyyhkeisiin kuuluvat esimerkiksi pellavapyyhkeet, jotka ovat ohuita ja tiiviitä. Pellavapyyhkeiden paino vaihtelee yleensä 200-400 g/m2 välillä.


Pyyhkeiden hoito-ohjeet riippuvat niiden materiaalista ja valmistajasta. Yleensä pyyhkeet kannattaa pestä ennen ensimmäistä käyttökertaa, jotta niistä irtoaa mahdollinen ylimäräinen väriaine tai nukka. Pese pyyhkeet aina samanväristen kanssa erillään muusta pyykistä. Noudata aina valmistajan antamia pesuohjeita ja lämpötilasuositusta.


Pese puuvilla- ja bambupyyhkeet korkeintaan 60 asteessa hienopesuohjelmalla. Älä käytä huuhteluainetta tai valkaisuainetta, sillä ne heikentävät pyyhkeiden imukykyisyyttää ja värinkestoja. Kuivaa puuvilla- ja bambupyyhkeet mieluiten ulkona tai kuivausrummussa alhaisella lämmölllä.


Pese pellavapyyhkeet korkeintaan 40 asteessa hienopesuohjelmalla. Älä käytö huuhteluainetta tai valkaisuainetta, silllä ne heikentää pellavan luonnollista kiiltoa ja antibakteerisuuttaa. Kuivaa pellavapyyhkee mieluiten ulkona tai silitettynän kaappikuivaksi.


Pyykkeiden valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota niiden materiaaliin (puuvilla,bambu tai pellava), kokoonsa (käsipye,kasvopyye,kylpypye tai kylpylakana), imukykyynsää (nukkausaste,paino)ja hoito-ohjeisiinsa (pesulämptila,huuhteluaine,valkaisuaine). Pehmeät,froteiset puuvilla-ja bambupyeheet sopivvat erityisesti lapsille,j herkkiihoisille,j allergikoille,j astmaatiikoille,j kun taas karheat,j