Biljardipöydät

3 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
Näkymä Ruudukko Luettelo
 1. Hustler Kokoontaitettava Biljardipöytä + Pingispöytä + Tarvikkeet sarja Toimitusaika 1 viikko

  Alkaen 899,00 € Regular Price 1 149,00 €

  Maksa omassa tahdissasi 3-36kk

 2. Spartan 3-in-1 biljardipöytä / ilmakiekko / pingis 7ft pelipöytä Toimitusaika 10 viikkoa

  1 299,00 €

  Maksa omassa tahdissasi 3-36kk

 3. Barrington Biljardipöytä + Pingispöytä + tarvikkeet sarja Toimitusaika 10 viikkoa

  Alkaen 1 149,00 €

  Maksa omassa tahdissasi 3-36kk

3 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
Näkymä Ruudukko Luettelo

Biljardipöydät ovat suosittuja ja hauskoja pelivälineitä, jotka sopivat niin kotiin, kouluun, ravintolaan kuin ulkotilaankin. Biljardipöydän valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota muun muassa pöydän kokoon, runkomateriaaliin, pelialustaan ja pintamateriaaliin. Tässä tekstissä kerromme sinulle, mitä erilaisia biljardipöytiä on olemassa ja mitä niiden ominaisuuksia kannattaa vertailla.


Biljardipöydän koko vaikuttaa siihen, kuinka paljon tilaa tarvitset pelataksesi mukavasti. Biljardipöytiä on saatavilla eri kokoisina jalkoina mitattuna. Yleisimmät koot ovat 6-, 7-, 8- ja 9-jalkaiset pöydät. Mitä suurempi pöytä on, sitä enemmän se vaatii taitoa ja tarkkuutta pelaajalta. Suurimmat pöydät ovat yleensä ammattilaistasoisia ja niitä käytetään esimerkiksi snookerissa ja pyramidissa. Pienemmät pöydät sopivat paremmin harrastelijoille ja aloittelijoille, jotka haluavat nauttia biljardin hauskasta luonteesta.


Biljardipöydän koon valinnassa kannattaa ottaa huomioon myös se, kuinka paljon tilaa sinulla on käytettävissäsi. Pöydän ympärillä tulisi olla riittävästi vapaata tilaa, jotta voit liikkua ja lyödä kepillä esteettömästi. Yleensä suositellaan, että pöydän ympärillä olisi vähintään 1,5 metriä tilaa joka suuntaan. Jos tilaa on rajallisesti, voit harkita pienempää pöytää tai käyttää lyhyempää keppiä.


Biljardipöydän runkomateriaali vaikuttaa siihen, kuinka kestävä ja painava pöytä on. Runkomateriaaleina käytetään paljon jalopuuta, MDF:ää ja lastulevyä. Jalopuu ja MDF ovat runkorakenteina kestävimmät ja halvista pöydistä käytetään usein lastulevyä. Jalopuu on myös kaunein runkomateriaali, mutta se ei kestä iskuja kovinkaan hyvin. Siihen tulee helposti jälkiä. Paras valinta pintamateriaaliksi kovaan käyttöön (esimerkiksi kouluun, nuorisotilaan, kerhotilaan) on laminoitu mdf, joka kestää pitkään kovassakin käytössä.


Biljardipöydän pelialusta eli levy vaikuttaa siihen, kuinka tasainen ja nopea peli on. Pelialustana voi olla puu tai kivi. Puu on edullisempi vaihtoehto, mutta se ei ole yhtä tasaista eikä kestä kosteutta tai lämpötilan vaihteluita hyvin. Puu voi myös vääntyillä ajan myötä. Kivi on paras valinta pelialustaksi, sillä se on erittäin tasainen ja vakaa materiaali, joka ei reagoi ympäristön olosuhteisiin. Kivi antaa myös parhaan pelituntuman ja nopeuden pallolle.


Kivialustaisia biljardipöytiä on kahta eri tyyppiä: yhtenäisellä tai useammalla levypalalla varustettuja. Yhtenäinen kivilevy on laadukkain vaihtoehto, sillä siinä ei ole saumoja eikä liitoksia, jotka voisivat vaikuttaa pallon liikkeeseen. Useammalla levypalalla varustetut kivialustat ovat edullisempia ja helpompia kuljettaa ja asentaa, mutta niissä voi olla pieniä epätasaisuuksia saumojen kohdalla.


Biljardipöydän pintamateriaali eli verka peittää pelialustan ja antaa sille värikkään ilmeen. Verkan valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota sen laatuun, värinkestoon ja kulutuskestoon. Verkan laatu vaikuttaa siihen, kuinka hyvin se pysyy paikoillaan pelialustalla ja kuinka hyvin se antaa pallolle liukua ja pyörivyyttä. Verkan värinkestolla tarkoitetaan sitä, kuinka hyvin verka säilyttää värinsä auringonvalossa tai keinotekoisessa valossa. Verkan kulutuskestolla tarkoitetaan sitä, kuinka hyvin verka kestää pallon aiheuttamaa hankausta ja nukkaantumista.


Verkan materiaalina voi olla villa tai synteettinen kuitu tai niiden sekoitus. Villa on perinteinen verkan materiaali, joka antaa pehmeän ja hitaan pelituntuman. Villa on myös lämmin ja miellyttävä koskettaa. Synteettinen kuitu on nykyaikainen verkan materiaali, joka antaa kovan ja nopean pelituntuman. Synteettinen kuitu on myös kestävämpi ja helpompi pitää puhtaana kuin villa. Sekoitusverka yhdistää villan ja synteettisen kuidun ominaisuuksia sopivassa suhteessa.


Biljardipöytien valikoima on laaja ja monipuolinen. Biljardipöytien ominaisuuksia vertaillessa kannattaa ottaa huomioon seuraavat tekijät:


Toivottavasti tämä teksti auttoi sinua löytämään itsellesi sopivan biljardipöydän!