Lemmikit

2 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
Näkymä Ruudukko Luettelo
  1. Koiranpeti Dixie harmaa kangas,puuvilla Toimitusaika 10 viikkoa

    Alkaen 57,00 €

    Maksa omassa tahdissasi 3-36kk

  2. Koiran peti Tucker harmaa kangas,vaahtomuovi Toimitusaika 10 viikkoa

    Alkaen 23,00 €

    Maksa omassa tahdissasi 3-36kk

2 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
Näkymä Ruudukko Luettelo

Lemmikit ovat ihania kumppaneita, jotka tuovat iloa ja seuraa elämäämme. Lemmikkien hoitaminen vaatii kuitenkin myös vastuuta ja oikeanlaista varustelua. Tässä oppaassa kerromme, mitä asioita kannattaa ottaa huomioon, kun valitset lemmikillesi sopivia tuotteita.


Lemmikin ruokinta on tärkeä osa sen hyvinvointia. Ruokinnassa on huomioitava lemmikin ikä, koko, rotu ja aktiivisuus. Eri eläinlajit tarvitsevat myös erilaista ravintoa. Esimerkiksi koirat ja kissat ovat lihansyöjiä, joten niiden ruoan tulisi sisältää riittävästi proteiinia ja rasvaa. Jyrsijät ja kanit taas ovat kasvinsyöjiä, joten niiden ruokavalio koostuu pääasiassa heinästä ja kasviksista.


Lemmikin ruokaa valitessa kannattaa kiinnittää huomiota sen laatuun ja ainesosiin. Hyvälaatuinen lemmikinruoka on tasapainotettu ja sisältää kaikki lemmikin tarvitsemat ravintoaineet. Ainesosaluettelosta voi tarkistaa, että ruoka ei sisällä turhia lisäaineita, väriaineita tai sokeria. Lisäksi on hyvä valita lemmikille sopivan kokoinen ja muotoinen ruoka, jotta se on helppo pureskella ja niellä.


Lemmikin ruokintaa voi täydentää myös herkuilla ja lisäravinteilla. Herkut ovat hyvä tapa palkita lemmikkiä ja vahvistaa sen luottamusta. Lisäravinteet taas voivat auttaa lemmikkiä saamaan tarpeeksi vitamiineja, kivennäisaineita tai muita erityistarpeita. Herkkuja ja lisäravinteita ei kuitenkaan pidä antaa liikaa, sillä ne voivat aiheuttaa ylipainoa tai häiritä lemmikin normaalia ruokavaliota.


Lemmikin majoitus tarkoittaa sitä, missä lemmikki nukkuu ja viettää aikaansa. Lemmikin majoitus voi olla esimerkiksi häkki, kori, peti tai pesä. Lemmikin majoituksen tulisi olla turvallinen, mukava ja riittävän tilava lemmikille. Lemmikin majoituspaikan tulisi myös sopia lemmikin luonteeseen ja tarpeisiin. Esimerkiksi arka lemmikki saattaa kaivata omaa rauhallista paikkaa, kun taas seurallinen lemmikki nauttii ihmisten ja muiden eläinten läheisyydestä.


Lemmikin majoituspaikan valinnassa kannattaa ottaa huomioon myös sen sijainti ja ympäristö. Lemmikin majoituspaikan tulisi olla sellaisessa paikassa, jossa lemmikki voi levätä rauhassa ilman häiriöitä. Lemmikin majoituspaikan tulisi myös olla sopivan lämmin tai viileä lemmikille. Lisäksi on hyvä huolehtia siitä, että lemmikin majoituspaikan lähellä on saatavilla raikasta vettä ja tarvittaessa ruokaa.


Lemmikin hygienia on olennainen osa lemmikin terveyttä ja viihtyvyyttä. Lemmikin hygieniaan kuuluu muun muassa lemmikin turkin, hampaiden, korvien ja kynsien hoito. Lemmikin hygienian tarve vaihtelee lemmikistä riippuen. Esimerkiksi pitkäturkkiset lemmikit vaativat enemmän harjausta kuin lyhytturkkiset. Jotkut lemmikit myös likaantuvat helpommin kuin toiset.


Lemmikin hygieniatuotteita valitessa kannattaa kiinnittää huomiota niiden laatuun ja sopivuuteen lemmikille. Hygieniatuotteiden tulisi olla hellävaraisia ja turvallisia lemmikille eivätkä aiheuttaa ärsytystä tai allergiaa. Hygieniatuotteiden tulisi myös olla tarkoitettu juuri kyseiselle eläinlajille ja turkkityypille. Esimerkiksi koiran shampoo ei sovi kissalle eikä marsun harja hamsterille.


Lemmikin hygieniaan liittyy myös lemmikin rokotukset, loishäätö ja sterilointi tai kastrointi. Nämä toimenpiteet auttavat ehkäisemään lemmikkiä sairastumasta tai lisääntymästä hallitsemattomasti. Nämä toimenpiteet tehdään yleensä eläinlääkärissä ja niiden tarve riippuu lemmikistä ja sen elinympäristöstä.


Lemmikit ovat uteliaita ja älykkäitä eläimiä, jotka kaipaavat virikkeitä ja haasteita pysyäkseen onnellisina ja terveinä. Lemmikkien aktivointi tarkoittaa sitä, että tarjoaa lemmikille erilaisia mahdollisuuksia liikkua, tutkia, oppia ja leikkiä. Aktivointi voi olla esimerkiksi ulkoilua, temppujen opettamista, aivopähkinöitä tai interaktiivisia leluja.


Lemmikkien aktivointituotteita valitessa kannattaa ottaa huomioon lemmikin mieltymykset ja kyvyt. Aktivointituotteiden tulisi olla kiinnostavia ja sopivan haastavia lemmikille eivät liian helppoja tai vaikeita. Aktivointituotteiden tulisi myös olla turvallisia eivät sisältää pieni osia tai terävi reunoja, jotka voivat aiheuttaa vaaraa lemmikille.


Lemmikkien aktivointi ei kuitenkaan ole pelkkää tuotteiden hankkimista vaan se vaatii myös omistajan sitoutumista ja aikaansaamista. Lemmikit nauttivat eniten siitä, että saavat viettää aikaansa omistajansa kanssa yhdess tekemäll jotain hauskaa ja mielekstää.