Raapimapuut

6 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
Näkymä Ruudukko Luettelo
 1. Kissan kiipeilypuu Ziva puu puu Toimitusaika 10 viikkoa

  Tarjoushinta 51,00 € Normaali hinta 101,00 €

  Maksa omassa tahdissasi 3-36kk

 2. Kissan kiipeilypuu Peppo puu puu Toimitusaika 10 viikkoa

  Tarjoushinta 32,00 € Normaali hinta 64,00 €

  Maksa omassa tahdissasi 3-36kk

 3. Kissan kiipeilypuu Dipsy puu puu Toimitusaika 10 viikkoa

  Tarjoushinta 63,00 € Normaali hinta 127,00 €

  Maksa omassa tahdissasi 3-36kk

 4. Kissan kiipeilypuu Dottie puu puu Toimitusaika 10 viikkoa

  Tarjoushinta 134,00 € Normaali hinta 267,00 €

  Maksa omassa tahdissasi 3-36kk

 5. Kissan kiipeilypuu Puffin puu puu Toimitusaika 10 viikkoa

  Tarjoushinta 119,00 € Normaali hinta 238,00 €

  Maksa omassa tahdissasi 3-36kk

 6. Kissan kiipeilypuu Winnie puu puu Toimitusaika 10 viikkoa

  Tarjoushinta 113,00 € Normaali hinta 225,00 €

  Maksa omassa tahdissasi 3-36kk

6 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
Näkymä Ruudukko Luettelo

Raapimapuut ovat tärkeitä kissojen hyvinvoinnille ja terveydelle. Ne tarjoavat kissoille mahdollisuuden teroittaa kynsiään, venytellä lihaksiaan ja merkitä reviiriään. Raapimapuut myös suojaavat huonekaluja ja muita esineitä kissojen raapimiselta.


Raapimapuita on monenlaisia ja eri kokoisia. Jotkut ovat yksinkertaisia pylväitä, jotka on päällystetty sisalnarulla tai muulla karhealla materiaalilla. Toiset ovat monikerroksisia leikkipaikkoja, joissa on pesäkoloja, leluja ja tasoja. Raapimapuiden valinnassa kannattaa ottaa huomioon kissan koko, luonne ja mieltymykset.


Yleensä isot ja aktiiviset kissat pitävät korkeista ja tukevista raapimapuista, joissa on paljon kiipeily- ja leikkimismahdollisuuksia. Pienet ja rauhalliset kissat saattavat viihtyä paremmin matalissa ja yksinkertaisissa raapimapuissa, joissa on pehmeitä alustoja ja pesiä. Jos kissalla on tapana raapia seinää tai ovea, voi olla hyvä valita seinään tai oveen kiinnitettävä raapimalauta.


Raapimapuiden materiaalit vaihtelevat myös. Sisalnaru on yleisin ja kestävin raapimismateriaali, mutta jotkut kissat saattavat pitää enemmän plyysistä, puusta tai jopa pahvista. Raapimapuiden värit ja muodot ovat myös makuasioita. On olemassa raapimapuita, jotka on muotoiltu eläinten, kasvien tai esineiden mukaan. Raapimapuun voi valita sopimaan sisustukseen tai erottumaan siitä.


Raapimapuiden hinta riippuu niiden koosta, laadusta ja ominaisuuksista. Halvimmat raapimapuut maksavat alle 20 euroa, mutta ne saattavat olla heikkoja tai epävakaita. Kalliimmat raapimapuut voivat maksaa yli 100 euroa, mutta ne ovat usein tukevia, kestäviä ja monipuolisia. Raapimapuiden hinta-laatusuhde kannattaa tarkistaa ennen ostamista.


Raapimapuiden hoitoon kuuluu niiden puhdistaminen ja uusiminen tarvittaessa. Raapimapuita voi imuroida tai pyyhkiä kostealla liinalla poistamaan karvat ja pölyn. Jos raapimapuu haisee pahalta tai on likainen, sitä voi pestä miedolla saippuavedellä tai etikalla. Jos raapimismateriaali on kulunut tai revennyt, sitä voi vaihtaa uuteen tai korjata teipillä tai liimalla.


Raapimapuu on kissan oma paikka, jossa se voi toteuttaa luontaista käyttäytymistään ja rentoutua. Raapimapuu parantaa kissan elämänlaatua ja vahvistaa sen suhdetta omistajaansa. Raapimapuu on siis hyvä investointi jokaiselle kissanystävälle.