Teltat

2 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
Näkymä Ruudukko Luettelo
  1. Teltta Ledger vihreä kangas Toimitusaika 10 viikkoa

    Tarjoushinta 106,00 € Normaali hinta 212,00 €

    Maksa omassa tahdissasi 3-36kk

  2. Teltta Anderson kangas Toimitusaika 10 viikkoa

    Alkaen 191,00 € Normaali hinta 382,00 €

    Maksa omassa tahdissasi 3-36kk

2 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
Näkymä Ruudukko Luettelo

Teltat ovat loistava tapa nauttia luonnosta ja yöpyä ulkona mukavasti. Telttoja on monenlaisia ja eri tarkoituksiin, joten valitse teltta oman tarpeesi ja mieltymyksesi mukaan. Tässä muutamia vinkkejä, mitä kannattaa ottaa huomioon telttaa hankkiessa.


Teltan koko vaikuttaa siihen, kuinka monta henkilöä ja kuinka paljon tavaraa telttaan mahtuu. Teltan koko ilmoitetaan yleensä henkilömääränä, mutta se ei kerro koko totuutta tilavuudesta. Kannattaa siis tarkistaa myös teltan mitat ja pohjan pinta-ala. Jos haluat enemmän tilaa nukkumiseen tai varusteille, valitse hieman suurempi teltta kuin henkilömääräsi edellyttää.


Teltan paino on tärkeä tekijä erityisesti vaellus- ja pyöräretkillä, joissa joudut kantamaan telttaa mukanasi pitkiä matkoja. Paino riippuu teltan koosta, materiaaleista ja rakenteesta. Yleensä kevyemmät teltat ovat myös kalliimpia kuin painavammat. Jos et tarvitse telttaa pitkille retkille, voit säästää rahaa ja valita hieman painavamman mallin.


Teltan rakenne ja muoto vaikuttavat siihen, kuinka helppo teltta on pystyttää ja purkaa, kuinka hyvin se kestää tuulta ja sadetta, ja kuinka paljon se tarjoaa sisätilaa. Tavallisimmat telttatyypit ovat kupoliteltta, tunneliteltta ja harjateltta.


Teltan materiaalit ja ominaisuudet määrittävät sen, kuinka hyvin teltta suojaa sinua sään vaihteluilta. Tärkeimmät ominaisuudet ovat vedenpitävyys, hengittävyys ja lämpöeristys.