Tyynyt

8 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
Näkymä Ruudukko Luettelo
 1. Tyyny Fribourg Toimitusaika 1 viikko

  Tarjoushinta 15,00 € Normaali hinta 29,00 €

  Maksa omassa tahdissasi 3-36kk

 2. Tyyny Winterthur Toimitusaika 1 viikko

  Tarjoushinta 36,00 € Normaali hinta 71,00 €

  Maksa omassa tahdissasi 3-36kk

 3. Tyyny Geneva valkoinen 16x43x70cm Toimitusaika 1 viikko

  Tarjoushinta 68,00 € Normaali hinta 135,00 €

  Maksa omassa tahdissasi 3-36kk

 4. Memory foam tyyny 50x30cm Toimitusaika 10 viikkoa

  22,00 €

  Maksa omassa tahdissasi 3-36kk

 5. Tyyny Vienna Toimitusaika 10 viikkoa

  Tarjoushinta 28,00 € Normaali hinta 55,00 €

  Maksa omassa tahdissasi 3-36kk

 6. Tyyny Vernier Toimitusaika 10 viikkoa

  Tarjoushinta 29,00 € Normaali hinta 57,00 €

  Maksa omassa tahdissasi 3-36kk

 7. Tyyny Lausanne valkoinen 48x70cm Toimitusaika 10 viikkoa

  Tarjoushinta 41,00 € Normaali hinta 82,00 €

  Maksa omassa tahdissasi 3-36kk

 8. Tyyny Zurich sininen 48x74cm Toimitusaika 10 viikkoa

  Tarjoushinta 63,00 € Normaali hinta 126,00 €

  Maksa omassa tahdissasi 3-36kk

8 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
Näkymä Ruudukko Luettelo

Tyynyt ovat tärkeä osa mukavaa ja terveellistä unta. Tyynyjen valintaan vaikuttavat monet tekijät, kuten nukkumisasento, allergiat, lämpötila ja henkilökohtainen mieltymys. Tässä oppaassa kerromme erilaisista tyynyistä ja niiden ominaisuuksista, jotta voit löytää itsellesi sopivan tyynyn.


Nukkumisasento vaikuttaa siihen, millainen tyyny tukee parhaiten niskaasi ja selkääsi. Yleisesti ottaen selällään nukkujat tarvitsevat matalamman tyynyn kuin kyljellään nukkujat, jotka tarvitsevat korkeamman tyynyn. Vatsallaan nukkujat voivat käyttää hyvin ohutta tai ei lainkaan tyynyä.


Tyynyn korkeus on myös osittain makuasia. Jos tykkäät nukkua useammalla tyynyllä tai taitella tyynyäsi, valitse pehmeä ja joustava tyyny. Jos taas pidät yksinkertaisesta ja napakasta tyynystä, valitse kova ja muotoutuva tyyny.


Tyynyjen materiaalit ja täytteet vaikuttavat niiden ominaisuuksiin, kuten lämmönsäätelyyn, kosteudensiirtoon, paineentasaukseen ja allergiaystävällisyyteen. Tyynyjä on saatavilla monista eri materiaaleista ja täytteistä, kuten puuvillasta, pellavasta, silkkistä, villasta, untuvasta, höyhenistä, polyesteristä, vaahtomuovista ja lateksista.


Puuvilla-, pellava- ja silkki-tyynyt ovat luonnollisia ja hengittäviä materiaaleja, jotka sopivat hyvin lämpimille nukkujille. Villa-tyynyt ovat myös luonnollisia ja hengittäviä, mutta ne ovat myös lämpötilaa tasaavia ja kosteutta siirtäviä. Untuva- ja höyhentyynyt ovat pehmeitä ja ilmavia materiaaleja, jotka sopivat hyvin kylmille nukkujille. Polyesteri-tyynyt ovat kevyitä ja helppohoitoisia materiaaleja, jotka sopivat hyvin allergisille nukkujille. Vaahtomuovi- ja lateksi-tyynyt ovat muotoutuvia ja paineentasauksia materiaaleja, jotka sopivat hyvin niska- ja selkävaivoista kärsiville nukkujille.


Tyynyjen hoito on tärkeää niiden käyttöiän ja hygienian kannalta. Tyynyjä tulisi tuulettaa säännöllisesti ja pestä tarvittaessa ohjeiden mukaan. Tyynyjä tulisi myös suojata tyynyliinoilla ja -suojilla likaantumiselta ja kulumiselta.


Tyynyjä tulisi vaihtaa noin 2-5 vuoden välein riippuen niiden laadusta ja kunnosta. Tyyny on aika vaihtaa, jos se on menettänyt muotonsa tai kimmoisuutensa tai jos se on tullut likaiseksi tai haisevaksi.