Sähköpolkupyörät

Hakuehtoihin sopivia tuotteita ei löydy.

Sähköpolkupyörät ovat polkupyöriä, jotka on varustettu sähkömoottorilla ja akulla. Ne auttavat polkijaa liikkumaan helpommin ja nopeammin erilaisissa maastoissa ja tilanteissa. Sähköpolkupyörät ovat ympäristöystävällisiä, terveellisiä ja hauskoja kulkuvälineitä, jotka sopivat niin arkeen kuin vapaa-aikaan.


Sähköpolkupyöriä on monenlaisia ja niiden ominaisuudet vaihtelevat mallista riippuen. Tässä oppaassa kerromme, mitä kannattaa ottaa huomioon, kun valitset itsellesi sopivaa sähköpyörää.


Ensimmäinen asia, joka kannattaa päättää, on se, minkä tyyppistä sähköpolkupyörää haluat. Sähköpolkupyörät voidaan jakaa karkeasti neljään päätyyppiin:


Toinen asia, joka kannattaa huomioida, on se, millainen moottori sähköpolkupyörässä on. Sähköpolkupyörän moottori voi olla joko keski- tai napamoottori.


Kolmas asia, joka kannattaa ottaa huomioon, on se, millainen akku sähköpolkupyörässä on. Sähköpolkupyörän akku vaikuttaa siihen, kuinka pitkälle voit ajaa yhdellä latauksella. Akun kapasiteetti ilmoitetaan watteina (Wh) tai ampeeritunteina (Ah). Mitä suurempi kapasiteetti akulla on, sitä pidempään se kestää.


Akun kapasiteetin lisäksi akun kestoon vaikuttavat myös muut tekijät, kuten moottorin teho, ajotapa, maasto, lämpötila ja pyörän kuormitus. Siksi akun toimintasädettä eli ajomatkaa ei voida ilmoittaa tarkasti etukäteen. Yleensä akun toimintasädettä arvioidaan eri avustustasoilla: mitä enemmän avustusta käytät, sitä nopeammin akku tyhjenee.


Akun sijainti voi olla joko rungossa tai tavaratelineessä. Rungossa oleva akku on usein sirompi ja paremmin suojattu kuin tavaratelineessä oleva akku. Tavaratelineessä oleva akku taas voi olla helpompi irrottaa latausta varten.


Neljäs asia, joka kannattaa huomioida, on se, millaisia muita ominaisuuksia sähköpolkupyörällä on. Esimerkiksi nämä seikat voivat vaikuttaa siihen, kuinka mukava ja turvallinen sähköpyörällä on ajaa: