Miten valita lastensänky?

Lastensängyn valinta voi olla haastavaa, sillä lapsen tarpeet ja mieltymykset muuttuvat iän myötä. Lisäksi sängyn pitäisi olla turvallinen, mukava ja kestävä. Tässä artikkelissa annamme muutamia vinkkejä, mitä kannattaa ottaa huomioon lastensängyn ostamisessa.

Sängyn koko ja muoto

Lastensängyn koko riippuu lapsen iästä, koosta ja huoneen tilasta. Pienelle lapselle voi riittää 160 x 80 cm kokoinen sänky, joka on helppo siirtää ja mahtuu pieneenkin tilaan. Isommalle lapselle voi olla parempi valita 190 x 80 cm tai 200 x 90 cm kokoinen sänky, joka antaa enemmän tilaa kasvavalle vartalolle.

Sängyn muoto voi vaihdella perinteisestä suorakaiteesta hauskoihin ja leikkisiin vaihtoehtoihin, kuten autoihin, linnoihin tai eläimiin. Muodon valintaan vaikuttaa lapsen oma mielikuvitus ja persoonallisuus. Kannattaa kuitenkin varmistaa, että sängyn muoto ei ole liian terävä tai epämukava nukkumiseen.

Sängyn materiaali ja väri

Lastensängyn materiaali vaikuttaa sen kestävyyteen, painoon ja ulkonäköön. Yleisimpiä materiaaleja ovat puu ja kalustelevy, jotka ovat luonnollisia ja lämpimiä. Puu on yleensä kestävämpi ja laadukkaampi kuin kalustelevy, mutta myös kalliimpi ja raskaampi. Kalustelevy on edullisempi ja kevyempi vaihtoehto, mutta se voi naarmuuntua tai haljeta helpommin.

Sängyn väri voi olla yksivärinen tai monivärinen, riippuen lapsen omasta makusta ja huoneen sisustuksesta. Väreillä voi luoda erilaisia tunnelmia ja teemoja lastenhuoneeseen. Esimerkiksi valkoinen sänky on neutraali ja raikas, pinkki sänky on tyttömäinen ja romanttinen, sininen sänky on poikamainen ja rauhallinen.

Sängyn lisäominaisuudet

Lastensänky voi olla pelkkä sänky tai sisältää erilaisia lisäominaisuuksia, kuten patjan, aluslaatikon, lisävuoteen tai kerrosvuoteen. Lisäominaisuudet voivat lisätä sängyn toiminnallisuutta, mukavuutta ja tilansäästöä.

Patja on tärkeä osa sänkyä, sillä se vaikuttaa lapsen nukkumisen laatuun ja selän terveyteen. Patjan tulisi olla sopivan kova, pehmeä ja ergonominen lapsen painon ja asennon mukaan. Patjan valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota myös sen materiaaliin, paksuuteen ja ilmanvaihtoon.

Aluslaatikko on kätevä ratkaisu säilyttää esimerkiksi leluja, peittoja tai vaatteita sängyn alla. Aluslaatikko voi olla kiinteä tai irrotettava, yksi tai useampi. Aluslaatikko auttaa pitämään lastenhuoneen siistinä ja järjestyksessä.

Lisävuode on hyödyllinen ominaisuus silloin, kun lapsi haluaa kutsua kaverin yökylään tai kun perheessä on useampi lapsi. Lisävuode voi olla sängyn alla piilossa tai sängyn vieressä erillisenä. Lisävuode voi olla myös osa kerrosvuodetta, jossa on kaksi tai kolme sänkyä päällekkäin.

Kerrosvuode on loistava valinta pieniin tiloihin tai suuriin perheisiin, sillä se säästää lattiatilaa ja tarjoaa useamman nukkumapaikan. Kerrosvuode voi olla perinteinen, jossa sängyt ovat samansuuntaisia, tai kulmikas, jossa sängyt ovat eri suuntiin. Kerrosvuode voi myös sisältää muita ominaisuuksia, kuten työpöydän, hyllyn tai liukumäen.

Esimerkkejä lastensängyistä

Tässä muutamia esimerkkejä lastensängyistä, joita voit tilata Luxcasa.fi-verkkokaupasta:

 • Lastensänky Melanie patjalla ja aluslaatikolla 160 x 80 cm pinkki kalustelevy/puu: Tämä sänky on ihanteellinen pienelle prinsessalle, sillä se on kauniin pinkki ja siinä on koristeelliset kaaret. Sänky sisältää patjan ja aluslaatikon, jossa on tilaa säilyttää tavaroita. Sänky on valmistettu kalustelevystä ja puusta, ja sen mitat ovat 160 x 80 x 65 cm.
  Lastensänky Melanie


 • Lastensänky Colbert patjalla ja lisävuoteella ja aluslaatikolla 190 x 80 cm valkoinen kalustelevy/puu: Tämä sänky on käytännöllinen ja tyylikäs vaihtoehto isommalle lapselle, sillä se sisältää patjan, lisävuoteen ja aluslaatikon. Sänky on valmistettu kalustelevystä ja puusta, ja sen väri on neutraali valkoinen. Sängyn mitat ovat 190 x 80 x 66 cm.
  Lastensänky Colbert


 • Kerrossänky Narissa lisävuoteella, patjoilla ja aluslaatikoilla 180 x 75 cm MDF/puu: Tämä sänky on loistava ratkaisu pieniin tiloihin tai suuriin perheisiin, sillä se tarjoaa kolme nukkumapaikkaa yhden hinnalla. Sänky sisältää patjat, lisävuoteen ja aluslaatikot, jotka ovat helppo vetää esiin pyörillä. Sänky on valmistettu MDF:stä ja puusta, ja sen väri on valkoinen. Sängyn mitat ovat 180 x 75 x 150 cm.
  Kerrossänky Narissa


 • Kerrossänky Mancini patjalla ja lisävuoteella ja aluslaatikolla 80 x 160 cm valkoinen kalustelevy/puu: Tämä sänky on toinen hyvä vaihtoehto kerrosvuoteeksi, sillä se sisältää patjan, lisävuoteen ja aluslaatikon. Sänky on valmistettu kalustelevystä ja puusta, ja sen väri on valkoinen. Sängyn mitat ovat 80 x 160 x 150 cm.
  Kerrossänky Mancini


Toivottavasti tämä artikkeli auttoi sinua valitsemaan sopivan lastensängyn lapsellesi. Jos haluat tilata jonkin näistä sängyistä tai tutustua muihin vaihtoehtoihin, käy Luxcasa.fi-verkkokaupassa. Sieltä löydät laajan valikoiman laadukkaita ja edullisia lastensänkyjä sekä muita lastenhuoneen kalusteita.