Miten valita oikea sohva olohuoneeseesi

Sohva on yksi tärkeimmistä huonekaluista olohuoneessa. Se tarjoaa mukavan paikan istua, rentoutua ja viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa. Mutta miten valita oikea sohva, joka sopii tilaan, tyyliin ja tarpeisiisi? Tässä on kuusi vinkkiä, jotka auttavat sinua löytämään täydellisen sohvan.

1. Harkitse kokoa ensin

Sohvan koko vaikuttaa sekä ulkonäköön että toimivuuteen. Liian iso sohva voi tukkia tilan ja tehdä siitä ahtaan, kun taas liian pieni sohva voi näyttää hukkuvan suuressa huoneessa. Sohvan tulisi olla sopivassa suhteessa seinän pituuteen, jolle se sijoitetaan. Yksi tapa saavuttaa tämä on noudattaa kahden kolmasosan sääntöä: valitse sohva, joka on noin kaksi kolmasosaa seinän pituudesta. Voit myös mitata tilan, johon haluat sijoittaa sohvan, ja verrata sitä eri sohvien mittoihin.

2. Päätä, miten sohva sijoitetaan

Sohvan sijainti vaikuttaa siihen, miten tilaa käytetään ja miltä se näyttää. Voit sijoittaa sohvan seinää vasten, jos haluat luoda selkeän rajan huoneessa tai säästää lattiatilaa. Voit myös asettaa sohvan keskelle huonetta, jos haluat jakaa tilan eri alueisiin tai luoda avoimen ja ilmavan tunnelman. Sohvan tulisi olla linjassa muiden huonekalujen kanssa ja muodostaa harmonisen kokonaisuuden.

3. Valitse sopiva muoto

Sohvat ovat saatavilla eri muodoissa, kuten suorakaiteen muotoisina, L-muotoisina, U-muotoisina tai pyöreinä. Muoto vaikuttaa siihen, kuinka monta ihmistä sohvalla voi istua ja kuinka paljon tilaa se vie. Suorakaiteen muotoinen sohva on yleisin ja monikäyttöisin vaihtoehto, joka sopii useimpiin tiloihin ja tyyleihin. L-muotoinen sohva on hyvä valinta kulmatilaan tai jos haluat erottaa olohuoneen muusta tilasta. U-muotoinen sohva on loistava vaihtoehto suureen huoneeseen tai jos haluat luoda viihtyisän ja kutsuvan istuma-alueen. Pyöreä sohva on moderni ja tyylikäs valinta, joka luo pehmeän ja dynaamisen ilmeen.

4. Tutki verhoilumateriaaleja

Sohvan verhoilumateriaali vaikuttaa sen ulkonäköön, tuntumaan ja kestävyyteen. Verhoilumateriaaleja on monia erilaisia, kuten nahkaa, kangasta, samettia tai mikrokuitua. Nahka on klassinen ja kestävä materiaali, joka on helppo puhdistaa ja paranee vain ajan myötä. Kangas on edullinen ja monipuolinen materiaali, joka on saatavilla eri väreissä, kuvioissa ja tekstuureissa. Sametti on ylellinen ja elegantti materiaali, joka luo lämpimän ja pehmeän tunnelman. Mikrokuitu on moderni ja käytännöllinen materiaali, joka on vettä ja tahroja hylkivä sekä hypoallergeeninen.

5. Valitse tyyli, joka sopii kotiisi

Sohvan tyyli heijastaa omaa makua ja persoonallisuutta sekä sopii kotisi sisustukseen. Sohvien tyylejä on lukemattomia, kuten nykyaikaisia, skandinaavisia, vintageja tai boheemeja. Nykyaikainen sohva on minimalistinen ja geometrinen, joka sopii hyvin moderniin tai teolliseen kotiin. Skandinaavinen sohva on yksinkertainen ja toiminnallinen, joka sopii hyvin valoisaan tai luonnonläheiseen kotiin. Vintage-sohva on viehättävä ja nostalginen, joka sopii hyvin retro- tai eklektiseen kotiin. Boheemi-sohva on värikäs ja leikkisä, joka sopii hyvin eklektiseen tai maalaismaiseen kotiin.

6. Valitse väri: kirkas, kuviollinen vai neutraali?

Sohvan väri vaikuttaa huomattavasti huoneen tunnelmaan ja ilmeeseen. Voit valita kirkkaan värin, jos haluat luoda katseenvangitsijan tai lisätä energiaa tilaan. Voit valita kuviollisen värin, jos haluat luoda mielenkiintoisen kontrastin tai lisätä persoonallisuutta tilaan. Voit valita neutraalin värin, jos haluat luoda rauhallisen tai tyylikkään pohjan muulle sisustukselle.

Esimerkkejä Luxcasa.fi:stä

Jos etsit laadukkaita ja kauniita sohvia olohuoneeseesi, kannattaa tutustua Luxcasa.fi:n valikoimaan. Heillä on monia erilaisia sohvamalleja eri tyyleissä, väreissä ja materiaaleissa. Tässä on muutamia esimerkkejä heidän tarjonnastaan:

  • Jos pidät nykyaikaisesta tyylistä, voit valita Anzia-sohvan, jossa on suorat linjat ja metalliset jalat.

    Anzia Kulmasohva 

  • Jos pidät skandinaavisesta tyylistä, voit valita Lotte-sohvan, jossa on pyöristetyt reunat ja puiset jalat.

    Kulmavuodesohva Lotte Kangas

  • Jos pidät vintage-tyylistä, voit valita Chesterfield-sohvan, jossa on nappituftattu selkänoja ja nahkaverhoilu.
    Sohvaryhmä Chesterfield 1+2+3

  • Jos pidät boheemista tyylistä, voit valita Rebecca-sohvan, jossa on värikkäät tyynyt ja samettiverhoilu.

Voit tutustua näihin ja muihin sohvavaihtoehtoihin osoitteessa https://www.luxcasa.fi/huonekalut/olohuone/sohvat-ja-nojatuolit.html

Toivottavasti tämä blogikirjoitus auttoi sinua valitsemaan oikean sohvan olohuoneeseesi! Muista ottaa huomioon kokosiinti-, sijainti-, muoto-, verhoilumateriaali-, tyyli- ja väritekijät sekä tutustua Luxcasa.fi:n laajaan valikoimaan!